Снимка: pixabayОколо 300 души се събраха на протест на Площада на Републиката

...
Снимка: pixabayОколо 300 души се събраха на протест на Площада на Републиката
Коментари Харесай

И Франция на протест срещу носенето на предпазни маски

Снимка: pixabay

Около 300 души се събраха на  митинг  на Площада на Републиката в  Париж , с цел да изразят недоволството си от наложеното условие да се носят предпазни  маски , съобщи БГНЕС, базирайки се на ТАСС.

Митинги против наложителното носене на  маски , въведено от френските управляващи, се организират и в редица други огромни градове на страната, по-специално в Нант, Кана и Рен.

Повечето  митинг и са проведени в обществената мрежа Фейсбук, и макар деклариралите наличие хиляди  париж ани, на площада отидоха едвам към 300 души.

Те носят плакати " Долу санитарната тирания! ", „ Не желаеме да носим  маски ! “, " Сила на хората! ". Сред  митинг иращите има студенти и пенсионери, служащи, няколко представители на „ жълтите жилетки “.

Полицията единствено охранява  митинг иращите и не се намесва в недоволството им. Всеки жител, който не носеше маска, обаче, биваше глобяван.

Организаторите на митинга подчертаха, че не са съгласни със здравните условия, въведени от управляващите, и че носенето на  маски  нарушава персоналните им права и свободи, пречи на естествената връзка сред хората. А методите на властта да предотврати разпространяването на вируса, бяха разказани като „ съзнателно заплашване на популацията за операция “. Организаторите настояват още, че  маски те не защищават от зараза.

Френските управляващи, по-специално префектурите и кметствата на редица огромни градове, вкараха през последните дни наложителното носене на  маски  на всички публични места, в това число улици и паркове. За излизане без маска на улицата или извършване на покупки в магазин санкцията е в размер на 135 евро, която при положение на спомагателни нарушавания на разпоредбите може да доближи 1,5 хиляди евро.

По данни на френското министерство на опазването на здравето към петък вечерта новозаразените с вируса единствено за ден са 7 379 - с 20% повече от предния ден. Подобни високи равнища не са следени в страната от април насам.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР